Tekstschrijver in Friesland

Als copywriter en tekstschrijver in Friesland help ik je om van kijkers kopers te maken en/of je doelgroep effectiever te bereiken.

Vanuit het Fryske Akkrum – tussen Leeuwarden en Heerenveen – schrijf ik teksten voor opdrachtgevers in Friesland én daarbuiten.

l

Voor bedrijven en zelfstandig ondernemers

Overtuigende boost-je-omzet-copy waar je direct blij van wordt. En je klanten ook.

i

Voor overheids-, onderwijs- en zorgorganisaties

Duidelijke, toegankelijke publiekscommunicatie, beleidsstukken, webteksten, etc.

Wat ik schrijf en voor wie

Ik schrijf heldere, commerciële en niet-commerciële, vlot leesbare, foutloze en treffende teksten. Dat doe ik voor bedrijven en zelfstandig ondernemers, en voor overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en organisaties in de zorg. 

Het resultaat: teksten die overtuigen, enthousiasmeren, verleiden, converteren of puur informeren. Als het kan met een frisse en verrassende touch, altijd in de toon die bij de doelgroep past.

Teksten schrijven of herschrijven

Ik help je graag met het schrijven of herschrijven van alle soorten on- en offline tekst (als je wilt ook in het Fries). Van slogans tot (SEO-)teksten voor je site, van beleidsnotities tot Facebookposts, van whitepapers tot persberichten en alles daartussenin. Op basis van jouw briefing, informatie en/of een interview smeed ik woorden, structuur, stijl en spelling tot een sterk en doeltreffend geheel. Een nieuwe bedrijfsnaam met een pakkende pay-off? Ik duik graag in je bedrijfsprofiel en kom boven met een verrassend passend resultaat. Maximale woordwaarde. Daar ga ik voor.

Teksten redigeren

Heb je een bestaande tekst die het nog net niet helemaal is qua stijl en/of structuur? Of waarin je de juiste toon maar niet vindt? Dan kan ik ‘m óf helemaal herschrijven, óf (wat minder rigoureus) redigeren. In elk geval zorg ik ervoor dat je tekst aan alle kanten klopt. Ik pas woorden aan voor het juiste ritme in je tekst, hussel alinea’s om te komen tot de opbouw die het beste werkt en zorg voor een gestroomlijnd en lekker lezend resultaat. Zodat jij je doelgroep bereikt en beweegt op de manier die jou het meeste brengt.

Teksten corrigeren: ook daarom deze tekstschrijver in Friesland

Een professionele tekst is een foutloze tekst.  Ook voor wat betreft correctie van spelling, grammatica, zinsbouw en leestekens verzekert deze tekstschrijver in Friesland je van de punten op de i.

“Arianne is de freelancer die je meteen in vaste dienst zou willen nemen. Ze is uniek in haar (schrijf)stijl. Ze voelt feilloos aan wat je over wilt brengen en maakt met haar teksten de boodschap zoveel beter! De teksten van Arianne zijn scherper, voelen persoonlijker en de positiviteit spat ervan af. Websites, personeelshandboeken, maar ook heel persoonlijke reacties naar onze klanten, alles is mooier door Arianne. Had ik al gezegd dat we heel blij met haar zijn?”

Petra Weeling

Commercieel manager AquaCell

“Samenwerken met Arianne is een feestje. Ze is snel, secuur en stelt de juiste vragen. Haar teksten zijn prettig om te lezen en worden binnen de afgesproken tijd zonder taalfouten (!) aangeleverd. Kortom, erg fijn!”

Ellen Walet

Communicatiemanager NFP Groep

“Arianne heeft ons uitstekend geholpen om een beleidsnotitie over complexe, organisatorische veranderprocessen logisch op te bouwen, inhoudelijk scherp te krijgen en op een aansprekende manier voor het voetlicht te brengen.”

Afdeling Kindergeneeskunde

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Ook je zinnen gezet op woorden die werken?