Blog

Het effect van ’n zwarte haar op je kin

Het effect van ’n zwarte haar op je kin

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ikzelf ben vrij briljant als het gaat om dramatische opruimskills.

Zo blijft de stofzuiger telkens als ik gestofzuigd heb een tijdje in mijn woonkeuken staan. Met het snoer in het stopcontact vijf meter verderop. Kennelijk stoort het me niet. Ik ben nog nooit achter het snoer blijven hangen en voor een hink-stap-sprong naar de waterkoker draai ik m’n enkel allang niet meer om.

Lees meer
Voorkom krulspelden van beppe

Voorkom krulspelden van beppe

“Nou,” zei een opdrachtgever, “steek deze maar in je zak: je hebt de ingewikkelde materie en de diensten van onze start-up zo goed uitgelegd, zelfs mijn moeder snapt nu wat ik doe!”

Super om verwachtingen waar te maken en soms te overtreffen. Heerlijk om me in te vreten in ingewikkelde onderwerpen en na goed voorbereide briefings met het schrijfwerk aan de slag te gaan. Dat kan ook anders, hoorde ik laatst.

Lees meer
Halt aan het hyacinthje

Halt aan het hyacinthje

Ben jij van de ‘indiens’, de ‘echters’, de ‘voortsen’ en de ‘alsooks’? Best kans dat je dan ook het gebruik van ‘welke’ als betrekkelijk voornaamwoord niet schuwt.

Lees in dat geval vooral verder. Mits je kunt tegen – hoe zal ik het noemen – ‘opbouwende kritiek’ :-). Ontdek hoe één woord je tekst – ja zelfs je imago – seksloos maakt en degradeert, én hoe je er eenvoudig weer schwung in krijgt (pfiew).

Lees meer

Ook je zinnen gezet op woorden die werken?